Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA

Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA.

Loc ideal pentru păstrarea spiritului românesc autentic, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este aşezat într-un adevărat paradis, în rezervaţia naturală "Dumbrava Sibiului". Dispunând de un lac şi de peste zece kilometri de alei, muzeul prilejuieşte plimbări de tot felul, de la clasicul mers pe jos, până la un scurt tur cu trăsura sau cu sania. Vegetaţia luxuriantă îi ajută pe oameni să respire aer curat, dar şi să ignore pentru câteva minute sau ore agitaţia obişnuită a oraşului. O vizită în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului are şi această caracteristică de a te face să uiţi cu uşurinţă de problemele zilnice, transpunându-te într-o lume diferită, cu care înveţi treptat să comunici. Este o lume creată demult, de secole, în decursul unei istorii în care românii şi-au creat un spaţiu al lor, care să-i deosebească de alţii, făcându-i să se simtă unici, creativi, conferindu-le un sentiment al statorniciei şi ajutându-i să reziste în faţa celor care au vrut să-i schimbe, într-un fel sau altul.

Muzeul în aer liber se întinde pe o suprafaţă de 96 ha, din care expoziţia propriu-zisă ocupă 42 de hectare. Vizitatorii au la dispoziţie un Pavilion Muzeal Multicultural, cu birou de informare turistică inclus, două restaurante, două pensiuni, un spaţiu de joacă, 4 parcări, peste 10 km de alei, numeroase locuri de popas, spaţii destinate demonstraţiilor practice şi multe alte elemente menite să le facă şederea cât mai agreabilă.

Povestea Muzeului ASTRA începe în urmă cu mai bine de un secol, odată cu primele manifestări ale unui vis al românilor din Transilvania de a organiza la Sibiu, sub egida Asociaţiunii pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român, o colecţie etnografică. Aceasta avea rolul de a pune în valoare cele mai reprezentative mărturii despre specificul românesc, despre ceea ce ne diferenţia în comparaţie cu alte popoare, lucruri şi fenomene care puteau explica tuturor cine suntem. „Productele” măiestriei românilor trebuia să reprezinte dovada creativităţii tehnice şi ale hărniciei acestui neam. Prima expoziţie a Muzeului Asociaţiunii, instituţie de la care provine numele ASTRA, a avut loc în 1905.

INFO UTILE:

ADRESA: Strada Pădurea Dumbrava, nr.16-20

TEL: 0756 085794 – Muzeograf de serviciu Muzeul în aer liber;

E-MAIL: .(JavaScript must be enabled to view this email address), .(JavaScript must be enabled to view this email address), .(JavaScript must be enabled to view this email address)

WEB: [url=http://www.muzeulastra.ro]http://www.muzeulastra.ro[/url]

PROGRAM: Program de iarnă (octombrie - aprilie): Luni – Duminică 09:00 – 17:00 (interioarele sunt închise);
Program de vară (mai - septembrie): Luni – Duminică 10:00 – 20:00 (între orele 10,00 - 18,00 interioarele sunt deschise; Luni, Marți – interioarele sunt închise)

Pavilionul Muzeal Multicultural
Galeriile de Arta Populara - de marti pana duminica.

TARIF: Adulţi: 25 lei
Elevi/ Studenţi: 7 lei,
Grupuri organizate: adulți 20 lei/ pers. >20 pers.; elevi, studenți 5 lei/ pers. >20 pers.
Pensionari: 12 lei/ pers.