TEATRUL DE BALET SIBIU

TEATRUL DE BALET SIBIU

Teatrul de Balet Sibiu a luat ființă în anul 2008, fiind constituit din corpul de balet al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu – instituție subordonată Consiliului Local Sibiu și Primăriei Municipiului Sibiu. Dacă în anul înființării TBS funcționa cu doar zece balerini, astăzi corpul de balet al TBS numără nu mai puțin de 39 de dansatori, care provin atât din România cât și din Noua Zeelandă, Australia, Canada, Spania, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii, Franța, Germania, Japonia. Teatrul de Balet Sibiu este prima companie de dans din România cu o componență internațională a corpului de balet, model preluat ulterior și de alte companii românești de balet. În anul 2016 prim solistul Kremlin Ballet Moscova, Kirill Ermolenko, s-a alăturat companiei Teatrului de Balet Sibiu.

Ceea ce definește Teatrul de Balet Sibiu ca fiind o companie unică în peisajul dansului din România și nu numai este nu doar componența internațională a corpului de balet, ci mai ales repertoriul, care nu este axat doar pe clasic, ci include și producții de dans contemporan și balet neoclasic. Totodată, Teatrul de Balet Sibiu este singura companie de dans din România care își îmbogățește repertoriul de spectacole cu cinci noi premiere în fiecare an. În prezent, repertoriul TBS include cele mai importante titluri din repertoriul coregrafic clasic: „Lacul Lebedelor”, „La fille mal gardée”, „Corsarul”, „Don Quijote”, „Coppelia”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Romeo și Julieta”, „Giselle”, „Spărgătorul de nuci”, „Raimonda”, „Șeherezada”, „Paquita”, „Chopiniana”. Dintre coregrafiile neoclasice sau dans contemporan pe care TBS le are în repertoriu amintim: „Sînt o babă comunistă!” – spectacol inspirat de romanul cu același nume, scris de Dan Lungu (roman ce a fost tradus în nu mai puțin de zece limbi), „Nota, vă rog!”, „Impetus”, „Missa Prophana”, „Anotimpurile”, „Mandarinul Miraculos”, „City Beat”, „Trilogie Ionesco” (TBS fiind singura companie de dans din România ce are în repertoriu un spectacol inspirat de opera lui Eugen Ionesco), „9 pași”, „Escapadă urbană”, „Nichita” (inspirat de poeziile lui Nichita Stănescu), „Tura-Vura. Uvertura” – primul balet comic al TBS etc.
O altă direcție pe care TBS o dezvoltă de nouă ani este aceea de încurajare a noilor generații de dansatori. Începând din anul 2008, TBS organizează la Sibiu „Concursul Internațional de Dans Clasic și Contemporan”, eveniment la care sunt prezenți anual la Sibiu peste 200 de concurenți de pe întreg mapamondul, cât și nume importante ale scenei dansului de pretutindeni la masa juriului sau pe scena concursului.

INFO BILETE
Cost bilet: 10 lei
Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere.

Puncte vânzare bilete:
Primaria Municipiului Sibiu Centrul de Informare Turistica
Str. Samuel Brukenthal, nr. 2 (intrarea F – din Piata Mare)
Luni – Joi: 9:00 – 16:00
Vineri: 9:00 – 13:30

Biletele pentru toate spectacolele TBS pot fi cumparate si online, fără niciun cost supliementar, de pe siteurile bilet.ro și kompostor.ro sau direct de pe pagina de facebook a Teatrului de Balet Sibiu - sectiunea "Bilete".
Biletele pot fi rezervate si telefonic, la numarul de telefon 0269 229 627 sau online, pe siteul oficial al teatrului: [url=http://www.sibiuballet.ro/bilete]http://www.sibiuballet.ro/bilete[/url].
Biletele rezervate online / telefonic vor fi pastrate in sistem timp de 48 de ore din momentul efectuarii rezervarii. Plata si ridicarea biletelor se vor face la punctul de vanzare bilete situat in Centrul de Informare Turistica din cadrul Primariei Municipiului Sibiu - Piata Mare (intrarea F).
Biletele rezervate online / telefonic si neachizitionate pe parcursul celor 48 de ore in care rezervarea este pastrata activa in sistem sunt in mod automat repuse in vanzare.

INFO UTILE:

ADRESA: Bulevardul Victoriei, nr. 39, Sibiu

TEL: 0269. 22.96.27, 0369. 40.52.53

E-MAIL: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

WEB: [url=http://www.sibiuballet.ro]http://www.sibiuballet.ro[/url]CALENDAR EVENIMENTE

Alte evenimente:
ABRACADABRA: magia poveștilor la Sibiu
 • Vineri, 07.08.2020
 • Ora: 10:00
 • Teatrul GONG Curtea interioară a teatrului
Festivalul Icon Arts Transilvania 2020
 • Vineri, 07.08.2020
 • Ora: 19:00
 • Str. Cetatii
Sibiu: Freedom Events – Concert Delia
 • Sambata, 08.08.2020
 • Ora: 21:00
 • Freedom Arena
Târgului comunităților rurale - Comuna Rîu Sadului
 • Duminica, 09.08.2020
 • Ora: 9:00
 • Muzeul Astra