Cine este Schusch?

03.07.2019


Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong" Sibiu prezintă joi, 11 iulie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Schusch" în regia lui Eszter Tompa. Spectacolul va fi prezentat, de asemenea, în avanpremieră, miercuri, 10 iulie, de la ora 18:00.

Exaltant și muzical, cel mai nou spectacol de teatru pentru copii de la Sibiu face o cronică provocatoare a lumii din jurul nostru. „Schusch" este povestea extraordinară a unor animăluțe în vârf de munte. Construit cu mult umor, accesibil și ușor de îndrăgit, spectacolul Teatrului „Gong" creează un univers fabulos, ancorat în realitatea zilelor noastre. Cu un accent special pe ideea de toleranță, dar și frica amplificată din lăcomie sau ignoranță, producția de la Sibiu își propune o întâlnire despre prietenie și acceptare. „Printre altele, e vorba de conviețuire... despre frumusețea și provocările de a trăi în același loc cu altcineva.", a declarat Eszter Tompa în timpul repetițiilor. Eszter Tompa a studiat la Academia de Teatru și Film Athanor din Burghausen (landul Bayern), în clasa profesorului David Esrig. A jucat în numeroase spectacole de teatru, dar și în numeroase producții de film, printre care „La banda Picasso" (2012), „The Duke of Burgundy" (2014) sau „Bibliotheque Pascal" (2010). Este membru fondator al „Institut für Glücksfindung" (Institutul pentru găsirea fericirii) și al Theater Ananas, în prezent locuiește la München, iar „Schusch" este primul spectacol de teatru pe care îl regizează.

Propunerea pentru acest text are la bază cartea pentru copii a lui Charlotte Habersack, pe care Eszter Tompa a dezvoltat-o după o serie de improvizații cu actorii sibieni Claudia Stühler, Páskuy Angela, Jenö Major și Adrian Prohaska. Tânăra regizoare articulează tot acest imaginar prin muzica creată alături de Marja Burchard și Magor Bocsárdi. De la jazz și până la hip-hop, balade și fragmente folk, muzica din spectacol a fost construită ca un laborator de cercetare combinând vocea cu instrumente de percuție. Păpușile folosite în spectacol au fost create de Tinne Hagemann, iar decorul de Dorothea Iordănescu. Spectacolul are o durată de aproximativ 45 de minute și este recomandat celor cu vârsta peste 4 ani. „Schusch" este o producție în limba germană, cu supratitrare în limba română.

Accesul publicului la oricare din evenimentele teatrului se face în limita locurilor disponibile, pe baza biletelor puse în vânzare atât online prin teatrulgong.ro, cât și la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00. Prețul unui bilet la spectacol este de 9 lei, tarif unic.CALENDAR EVENIMENTE

Alte evenimente:
Astra Film Festival 2019
 • Miercuri, 16.10.2019
 • Ora: 11:00
 • Astra Film Festival 2019
ATELIER DE CREAȚIE „Piticii pricepuți”: Păpuși din ațe
 • Miercuri, 16.10.2019
 • Ora: 18:00
 • ATELIER DE CREAȚIE „Piticii pricepuți”: Păpuși din ațe
NECUNOSCUTA CUNOSCUTĂ de Aleksander Ścibor-Rylski
 • Miercuri, 16.10.2019
 • Ora: 19:00
 • NECUNOSCUTA CUNOSCUTĂ de Aleksander Ścibor-Rylski
ORB DE MINĂ de Székely Csaba
 • Joi, 17.10.2019
 • Ora: 19:00
 • ORB DE MINĂ de Székely Csaba