Muzeul Cinegetic „August von Spiess”

Muzeul Cinegetic „August von Spiess”

Muzeul Cinegetic "August von Spiess", a fost deschis pentru public în 1966 şi reorganizat în 1981 într-o cochetă vilă în stil românesc care a aparţinut colonelului-vânător Spiess, o autoritate în domeniu ce a deţinut pentru mulţi ani funcţia de Maistru de Vânătoare a Casei Regale.
Colonelul a fost un vânător renumit, menţionat în analele internaţionale de cinegetică şi participant la un lung safari în Africa, de unde a adus piese deosebit de valoroase care acum fac parte din colecţia Muzeului de Vânătoare.
La ora actuală patrimoniul muzeal numără 1.577 de piese, unele cu o vechime de peste 100 de ani, achiziţionate de la colecţionari sau provenite din donaţii acumulate începând cu sfârşitul secolului al XIX-lea, în cea mai mare parte, din trei colecţii importante: „August von Spiess”, „Emil Witting” şi „Colecţia Societăţii Ardelene de Ştiinţe Naturale din Sibiu”.
Circuitul muzeal se deschide cu o panoramă a istoriei uneltelor şi armelor de vânătoare, sala a doua familiarizează vizitatorul cu avifauna cinegeticã, sala cu numărul trei este rezervatã vânatului mare. Ultima salã este rezervatã trofeelor africane.
Expoziţia reflectă evoluţia ustensilelor şi armelor de vânătoare de-a lungul timpului şi pune în evidenţă varietatea vânatului din ţara noastră, cât şi calitatea deosebitã a trofeelor lui, trofee care au obţinut numeroase medalii cu ocazia diferitelor expoziţii din ţarã şi străinătate.
Muzeul a fost restaurat şi reorganizat în perioada 2006-2007, fiind redeschis publicului la 25 februarie 2007 sub denumirea de Muzeul de Vânătoare „August von Spiess”, din 2018 Muzeul Cinegetic „August von Spiess”.

INFO UTILE:

ADRESA: Str. Şcoala de Înot, Nr. 4, Sibiu

TEL: +40 0269/250402

E-MAIL:

WEB: [url=http://www.brukenthalmuseum.ro]http://www.brukenthalmuseum.ro[/url]

PROGRAM: Orar Vară 21.03-21.10
Marţi - Duminică: 09:00-17:00
Luni, prima zi de marţi din lună închis.
Orar Iarnă 21.10-21.03
Miercuri- Duminică: 09:00-17:00
Luni, Marţi închis.

TARIF: Adulţi 10 Ron
Elevi/Studenţi 2,5 Ron
Grupuri 8 Ron
Pensionari 5 Ron